сряда, 4 юни 2014 г.

Константин КОЦЕВ        1926 - 2007

 Роденият на 4 юни в Истанбул Константин Коцев като дете дори не говорел български език. След това така овладява тънкостите на лексиката, че завършва право и актьорско майсторство.

 След като взима тапията от ВИТИЗ, заминава да работи в трупата на Бургас. Той е сред създателите на Сатирата. През 1984 г. напуска храма на смешниците, защото трудно понася интригите им. Акостира в театър "София" в най-силния му период - от 1984 до 1990 г.

 След това - като стопроцентов бунтар и отрицател на всичко, що е нагаждаческо, минава на свободна практика. В досието му на кинаджия са записани роли в най-ярките творения на седмото ни изкуство - "На малкия остров", "Инспекторът и нощта", "Привързаният балон", "Шведски крале", "Случаят "Пенлеве", "Слънчев удар", "Топло", "Индиански игри". С Апостол Карамитев правят безпрецедентен дует в "Бялата стая" на Методи Андонов. (Там двамата сякаш играят себе си - изключително талантливи и неразбрани в извисяването на духа.)

ПОКЛОН И МИР НА ПРАХА МУ! 
Анджелина ДЖОЛИ

 Анджелина Джоли е родена на 4 юни 1975 година.  Тя е обявявана неведнъж за най-сексапилната жена  на планетата. Актрисата роди три деца от  Брат Пит и заедно с осиновените от нея деца от различни краища на света, е майка на общо 6 малчугана.

На 4 юни Анджи навърши 36 години.  Тя е  дъщеря на известния холивудски актьор Джон Войт и още от малка шокира  околните с мечтата си да стане директор на погребално бюро. 
Тя явно не си е падала и по  момичешките игри, защото , след като поотраснала, започнала на събира ножове.

На първата сватба на Анджи с Джони  Лий Милър, двамата младоженци са облечени   с 
кожени панталони и бели маратонки, върху  които имената им са написани  с кръв.   
С втория брак нещата не са по-различни - двамата младоженци си порязват ръцете и ги отъркват една в друга в знак на вечна любов. Е, това не спасява никой от браковете на Анджи. 

Днес обаче, Анджелина Джоли е любимка на публиката и посланик на добра воля на ООН. Тя организира много благотворителни акции в Африка и Азия.   

Наскоро се разбра, че все пак, холивудската двойка, по настояване на децата си, ще вдига сватба.  Дано този път приказката за принцесата, принца  и вечната любов се сбъдне. 


ЧЕСТИТ ДА БЪДЕ РОЖДЕННИЯТ И ДЕН!